AKO Informations Center

AKO Armaturen & Separationstechnik GmbH

AKO Armaturen Tyskland
AKO Innovations Frankrike
AKO UK England

AKO Armaturen & Separationstechnik GmbH är ett tyskt företag och det grundades 1984 av Antoine Kopp.

Redan 1985 började utvecklingen och försäljningen av slangventiler. 1996 grundades det första oberoende dotterföretag AKO Innovations S.A.S. i Frankrike. Produktionen sker sedan dess i Tyskland och i Frankrike. Båda företagen är certifierade enligt ISO 9001:2015 och uppfyller därutöver marknadens aktuella normer och krav, för att kunna garantera bästa kvalitet och säkerhet för produkterna. 

1998 grundades den engelska filialen AKO UK Ltd. för den verksamma försäljningen av AKO's produkter i Storbritannien och på Irland.

Stora lager, korta svarstider

Väldigt stora lager och korta svarstider gör det möjligt att ge en allsidig, kundvänlig och snabb service.

AKO Armaturen & Separationstechnik GmbH arbetar idag tillsammans med över 30 länder och kan på så sätt erbjuda service över hela världen.

För att kunna tillmötesgå de ökande kundönskningarna har AKO förutom klämventiler även slussventiler, särskild armatur och diverse tillbehör i produktprogrammet.

Kontinuerligt höga kvalitet som AKO produkter

AKO har med sina armaturer specialiserat sig på avspärrning och reglering av abrasiva, fibriga och korrosiva medier. Men även andra medier kan naturligtvis avspärras och regleras genom AKO.

Den kontinuerligt höga kvalitet som produkterna har, som genom innovativ utveckling och tillverkningsteknik kan erbjudas till fördelaktiga priser, har med hänsyn till produkternas tillgänglighet över snart hela världen, gett AKO en marknadsledande position inom området pneumatiska klämventiler.

AKO arbetar över hela världen tillsammans med olika företag inom olika brancher. Kunder finns inom industrier såsom kemi, livsmedel och papper. Behandling med hjälp av kraftverk, återvinning och avloppsvatten, särskilt från mineralbearbetning, cement, sand- och siloteknik.

AKO Armaturen & Separationstechnik GmbH är ett familjeföretag som sedan länge har planerat och genomfört generationsväxling. Långfristiga, väldigt bra och effektiva kundrelationer hör till de stringenta framgångsfaktorna hos AKO. Det finns ingenting som står ivägen för vår intention att på lång sikt säkra alla kundrelationer, eftersom ledningen för AKO sedan länge har satsat på detta.

Global marknadsledare

39års erfarenhet som familjeföretag

600nya kunder varje år

20.000kunder världen över

Enastående leveransåtagande

< 0,2 %reklamationsandel

> 99 %nöjda kunder

30handlare världen över

Största produktsortimentet

10.000slangventilsvarianter

2.500varianter för leverans från lagret

100.000sålda enheter per år

Omfångsrikt tjänsteerbjudande

80CAD-format

32monterings- och animationsfilmer

16olika språk för dokumentationen